Ik was bij Karin en haar hond Bob. Een energieke Doodle van bijna 2 jaar.

Wat een verhaal hadden ze…
Ze vertelde dat Bob wel 20 sokken had opgegeten… 4 brillen…. theedoeken… pennen… speelgoed van de kleinkinderen enz enz. Het hield niet op, echt bizar. Je zou zeggen dat Bob wel een keer doodziek zou zijn geworden maar nee.  Maar gevaarlijk is het wel want het gaat een keer mis.

Ze hadden al van alles geprobeerd zoals o.a. ruilen voor een ander snoepje om hem af te leiden maar dat werkte niet want Bob was sneller dan iedereen. Dus Bob dacht dat hij het nog goed deed ook want hij kreeg er zelfs een snoepje voor. Ook andere manieren werkte niet.

Uiteindelijk zijn we te werk gegaan en hebben we veel kleine stapjes gemaakt om Bob weer te begrenzen in huis en te laten zien dat hij alles moet laten liggen.

Ook het TE speelse gedrag op straat was niet leuk. Springen, gek doen en vooral NIET kunnen wachten was verschrikkelijk. Alles wat voorbij kwam was een uitdaging… auto,s , brommers, kinderen, honden, fietsers het maakte niets uit.

Ik ben met Karin en Bob gaan lopen door te oefenen en kijk… Bob kan wachten 😊🐕👌 Zelfs met het passeren van andere honden bleef Bob netjes wachten.