Ik was bij Yannick, haar man en hun 2 Duitse doggen geweest, Max en Lily.

Max en Lily konden het niet laten om het huis compleet op zijn kop te zetten tijdens het stofzuigen. Blaffen, uitvallen, elkaar aanvallen tijdens het stofzuigen was echt normaal voor ze.

Yannick had al veel methodes geprobeerd. Bijvoorbeeld de planten spuit zoals je in het filmpje ziet. Wat ze probeerde, het werkte niet. Ze vonden de planten spuit niet leuk maar het werd niet opgelost en bleven ze dit gedrag vertonen .

Ook wandelen was niet te doen. Yannick heeft al een keer een harde val ervaren met alle gevolgen van dien zodat ze maanden niet kon wandelen met haar honden omdat haar elleboog helemaal kapot was van binnen. Na het revalideren was het vertrouwen compleet weg zodat ze niet meer durfde te wandelen met haar honden. Vooral op momenten waar andere honden achter een hek of haag zitten was verschrikkelijk. Yannick werd er naartoe getrokken of ze wilde of niet.

Door aan het vertrouwen en leiderschap te werken kan er weer gewandeld worden en zelfs stilstaan waar honden achter een haag te keer gaan. Stofzuigen is ook weer de normaalste gang van zaken in dit huishouden! 😊

Bekijk onderstaand de “voor” en “na” situatie!