Koos en Greet zochten naar een hondencoach en waren bij mij geweest met hun Duitse dog Beau. Beau is 4 jaar en sinds oktober 2018 mag hij mee reizen met de baasjes in hun camper. Een prachtig levenn, altijd nieuwe plaatsen, nieuwe wandelroutes, genieten van veel natuur.

De afgelopen 3 a 4 maanden was het gedrag van Beau veranderd naar een “TE” beschermende rol. Hij viel uit naar mensen en honden. En met een gewicht van 70 kg is dat geen pretje. Springen, blaffen, trekken, domineren enz.

Hier speelt leiderschap een grote rol. Beau nam dit compleet over waardoor het wandelen geen pretje meer was.

We zijn gaan oefenen met verschillende honden om elkaar normaal en rustig te kunnen passeren. Koos en Greet kunnen weer heerlijk genieten van de ontspannen wandelingen samen met Beau!

Bekijk onderstaand de “voor” en “na” situatie!