Dit is Knox, een Bully XL van 2 jaar oud. De baasjes van Knox, samen met hun 2 tiener kinderen, vroegen mijn hulp omdat hij nogal door kon slaan in zijn enthousiasme. Zowel met spelen, als bij thuiskomst van de kinderen.

Daarmee sprong hij tegen hun op, en met zo’n 65 kg is dat niet altijd even leuk. Al hoe lief hij het verwelkomen bedoelde, zijn postuur heeft hij met deze momenten niet echt mee…. Als Knox te ver in zijn spel doorging, kon hij ook gaan happen/snappen door alle gekheid. Op het moment dat honden in hun spel zitten, kunnen ze doorslaan en is het erg moeilijk om ze te laten stoppen omdat je je hond niet kunt bereiken.

We hebben met Knox geoefend zodat ze op een leuke manier kunnen spelen samen, zonder dat hij hapt/snapt en je ondersteboven springt. En zijn begroeting met thuiskomst van de tieners, is weer een stuk leuker!

Wilt u ook een consult? Dan kunt u mij inschakelen als hondengedragsdeskundige! Ik ben o.a. werkzaam in Limburg, Brabant, Noord-Holland, en in België.