Hoe belangrijk zijn regels voor je hond? Erg belangrijk, net als bij ons mensen. Zorg dat je consequent bent, dat geeft zoveel meer duidelijkheid.

Deze Labradoodle is 8 maanden jong en juist hij heeft het zo nodig. Daarbij geef je hem grenzen en weet hij precies waar hij aan toe is. Hij kreeg te weinig sturing waardoor hij als het ware ontspoort en alles deed wat niet kon. Over de tafel, op het aanrecht , alles afpakken enz. Veel jonge honden hebben energie voor twee, die energie moeten ze kwijt. Niet alleen wandelen bijv. is genoeg. Hersenwerk is ook zo belangrijk, uitdagingen, geestelijk moe maken door opdrachten te geven enz.

Het is dus niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor je hond. Geef hem/haar een opdracht en dat maakt het al positief zodat het leuk is om voor zijn baasje te werken! Zo krijg je ook een leuke band samen.

Bij deze Doodle zijn we aan al deze punten gaan werken, uitdagen, opdrachten geven, sturing, grenzen enz …. hij geniet er volop van, werken voor zijn baasje!