We zijn ongeveer 3 weken verder en ik kreeg een bericht dat zij een totaal andere hond hebben gekregen nadat ik ben geweest.

Pepper was bang voor harde knallen zoals vuurwerk enz. Ook liep Pepper overal Wendy (zijn bazin) achterna. Zelfs van de woonkamer naar de keuken moest Pepper mee. Geen rust in zijn lijfje om kalm te blijven liggen.

Wij als mens zijn gewend een hond te troosten als deze bang is maar eigenlijk belonen wij zijn angstige gemoedstoestand waardoor dit gedrag erger wordt. Negeren heeft ook geen zin omdat je hond niet weet wat hij/zij dan wel moet doen.

Iedere hond is anders natuurlijk maar geef je hond duidelijke sturing waardoor hij begrijpt wat hij moet doen. Dat deden we bij Pepper en de baasjes hebben na het consult hard gewerkt om dit door te zetten.

Als je dan een bericht krijgt dat Pepper een positief ander hondje is geworden dan kan ik alleen maar zeggen, hoe fijn is dat‼️ 😃