Er werd op verschillende plaatsen gezegd dat Charly een bange hond is waardoor vele prikkels, honden en mensen maar zoveel mogelijk moesten vermijden. Tja… is dat de juiste oplossing? Wij vinden van niet, want wat leert Charly daar nu van? Juist…niks!!

Bij het thuisconsult bleek dat hij zeker niet bang is maar op sommige momenten onzeker. Daar is niks mis mee. Als je vaak te horen krijgt dat je hond bang is ga deze ook anders begrenzen, juist weinig of helemaal niet? Door weinig regels, grenzen en beperkingen reageerde Charly te fel op bezoek, prikkels, andere honden en zelfs de baasjes. Grommen tijdens het aaien, spullen bezitten welke niet van hem waren, heftig reageren op bezoek en niet de rust kunnen nemen die hij juist nodig heeft enz.

Iedere hond heeft sturing nodig, net zoals wij mensen. Kijk goed naar wat je hond nodig heeft. Zorg voor balans waardoor je een geweldige relatie krijgt met je hond.