Mickey is kort geleden aangevallen door een hond die los was. Zoals jullie zien heeft hij nog een jasje aan ter bescherming van de wonden die hij heeft.
We herkennen het allemaal wel…. de loslopende hond(en) die op jouw en je hond(en) afgestoven komen waarvan je het baasje niet ziet…of een roepende baas ala “Mijn hond doet niks”!

Helaas was Mickey hier ook de dupe van met alle gevolgen van dien.  Gelukkig overleefde hij dit maar mopperde hij tijdens de wandeling op iedere hond na deze vreselijke ervaring. De baasjes hadden onze hulp ingeschakeld zodat zij Mickey kunnen helpen weer van zijn angst af te komen. Door hem de juiste sturing te bieden hebben wij de baasjes kunnen leren om Mickey bescherming te bieden waardoor hij kalmeert en rustig kan observeren ipv fixeren.
Als de fixatie niet doorbroken kan worden kun je alles proberen zoals afleiden, weglopen, snoepjes of zelfs een biefstuk voor zijn neus te houden maar meestal los je het probleem niet op of je maakt het zelfs erger. Werken aan het probleem is voor iedere hond verschillend en dat is wat wij observeren zodat we kunnen zien wat hij of zij nodig heeft.

Vertrouwen dat is de belangrijkste stap, (ook voor de baasjes natuurlijk) waar we aan gewerkt hebben. Zo kan Mickey weer vreemde honden observeren en leren vertrouwen.