Dit is Boris, een Berner sennen. Boris kon moeilijk stoppen met blaffen als de deurbel ging. De baasjes stuurde Boris naar zijn plaats waar hij bleef blaffen. Omdat hij in een te hoog level naar zijn plaats ging, kon Boris niet kalmeren en daardoor bleef hij aanhouden met blaffen

Zo ging het ook bij bezoek. Als mensen Boris aan wilde spreken, begon hij te blaffen, grommen en zelfs soms uithalen. Daardoor deden de baasjes Boris vaak van te voren weg leggen, zodat dit niet meer kon gebeuren. Het vertrouwen was van beide kanten weg waardoor Boris het leiderschap overnam.

Nu zijn we de rollen om gaan draaien. Boris hoeft dit niet op te lossen voor de baasjes. Kalmte, zelfverzekerdheid, assertief, dat is wat de baasjes nu uitstralen. Zo voelt Boris zich niet meer geroepen om het leiderschap op zich te nemen en kan hij het aan de baasjes over laten!